Willa usytuowany jest w zacisznym miejscu, w lesie sosnowym, z dala od zgiełku, spalin i smogu. Jednocześnie blisko, bo w zasięgu wzroku, mamy zabytkowy Kazimierz i zamek w Janowcu. Położona jest 2 km od centrum Kazimierza Dolnego i tylko 600 metrów od przystani promowej nad Wisłą. Na miejscu dostępny jest bezpłatny parking.

Oferujemy pokoje i apartamenty z bezpłatnym, bezprzewodowym dostępem do internetu i lodówką. Cały obiekt jest klimatyzowany amerykańskim systemem antyalergicznym Carrier.

Każdy pokój i apartament obejmuje nowoczesną łazienkę Villeroy&Boch i wyposażony został w eleganckie meble. We wszystkich pokojach znajduje się także telewizor LCD oraz zestaw powitalny z kawą i herbatą.

Obiekt nasz znajduje się przy istniejącym już pięć lat Hotelu SPA&Wellness Kazimierski. Dzięki ścisłej współpracy z hotelem do dyspozycji Gości, za dodatkową opłatą, jest kryty basen, hotelowe SPA które oferuje wiele relaksujących zabiegów, a także drewnianą saunę i wannę z hydromasażem. W hotelu znajduje się również restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej z karty. Duże tarasy widokowe zachęcają do wypoczynku i grillowania.

Willa Wellness  prowadzona jest przez Fundację Promocji Zdrowia Wellness która zajmuje się promocją zdrowego stylu życia. Powstała w celu promowania mało dziś popularnego nurtu troski o równowagę ciała, duszy i umysłu  dającą  nam dobre samopoczucie zwane wellness,  które zapewnia  długoletnie i zdrowe  życie…

Wszyscy goście którzy zainteresują  się tym tematem mogą otrzymać krótką, bezpłatną konsultację na temat właściwego odżywiania, codziennej aktywności fizycznej, wpływu psychiki na zdrowie, radzenia sobie ze stresem, właściwej motywacji  do zmian stylu życia. Dodatkowo każdy zainteresowany otrzyma książkę „Wellness zdrowy styl życia” / e-book /